Actualitat

Arriben els dos nous Tàndem 2014-2015

Publicat el

El passat 5 de novembre va tenir lloc a la Pedrera l’acte signatura de les noves Escoles Tàndem per al curs 2014-2015, que treballaran plegats durant 3 anys.

 • L’Escola Bàrkeno i el Mercat de les Flors
 • L’Institut Les Termes i l’Orquestra Simfònica del Vallés

L’acte va comptar amb les intervencions del Sr. Joan Mateo, Secretari General de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament, del Sr. Germán Ramon-Cortés, president de la Fundació Catalunya-La Pedrera, de la Sra. Marta Lacambra, directora general de la Fundació Catalunya-La Pedrera, del Sr. Francesc Casadesús, director del Consorci Mercat de les Flors/Centre de les Arts del Moviment, del Sr. Jordi Cos Pedrol, president de la Fundació Orquestra Simfònica del Vallès, de la Sra. Isabel Castelló, directora de l’Escola Bàrkeno, del Sr. Jordi Monsó, director de l’Institut Rovira- Forns (Tàndem iniciat el curs 2013-2014) i va comptar amb la presència dels representants de tots els Tàndems que estan en funcionament.

Aquests nous Tàndems s’afegeixen als Tàndems iniciats anteriorment: als iniciats al curs 2013-2014 amb l’Escola Miquel Bleach i el Museu Nacional d’Art de Catalunya i l’Institut Rovira-Forns i la UAB. També, als iniciats al curs 2012-2013, formats per l’institut Apel·les Mestres amb el Parc Científic de Barcelona i també, l’escola Labouré amb la Fundació Tot Raval i l’Escola de Músics i JPC.

Cal destacar que aquest any han finalitzat els primers Tàndems que es van iniciar en el curs 2011-2012, formats per l’escola Poblenou amb l’ESMUC i l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer amb el Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Una coral juvenil finlandesa visita el Tàndem escola Mn. Jacint Verdaguer-CMMB

Publicat el

Els alumnes del Tàndem escola Mn. Jacint Verdaguer-CMMB han pogut gaudir d’un concert molt especial en tornar de les vacances de Setmana Santa. Els nens de P4 a 5è han presenciat dues actuacions d’una coral juvenil finlandesa, que està realitzant un intercanvi amb el Conservatori, que han sorprès i entusiasmat al públic.

L’alumnat de primer curs de l’escola Blanquerna visita el Tàndem escola Mossèn Jacint Verdaguer-CMMB

Publicat el

Els alumnes del Tàndem escola Mossèn Jacint Verdaguer han rebut la visita dels estudiants de primer curs del Grau d’educació de l’escola Blanquerna. Aquests han pogut veure una mostra de la feina feta a l’escola des del Tàndem amb el Conservatori Municipal de Música de Barcelona. En acabar l’activitat musical, la professora de la Blanquerna Imma Gómez ha donat la seva opinió sobre la iniciativa educativa de les escoles Tàndem:

“Quan vas de visita en segons quines escoles del país et reconcilies amb el món i tornes a creure que l’educació pot fer-ho gairebé tot possible.

Més enllà de les conselleries t’adones que hi ha moltes persones que creuen tossudament en el que fan, dedicant moltes més hores i molts més esforços dels que mai no veuran recompensats en el seu sou ni en el reconeixement social que rebran… Vocació i professionalitat és el que hi hem trobat.

Hi hem trobat harmonia, calidesa, pau, treball, música, vida… Sort en tenim –mai no els ho agrairem prou- de les persones que calladament i obstinadament creuen que un món millor és possible.”

Pastorets i concert de Nadal a l’escola Mn. Jacint Verdaguer

Publicat el

La comunitat educativa de l’escola Mn. Jacint Verdaguer, ha gaudit de la representació de Els Pastorets i la cantada de Nadal preparada per tots els alumnes i professors, en el marc del projecte Escoles Tàndem.

Com a novetat, la representació de Els Pastorets, duta a terme pels alumnes de 3r, ha comptat amb la participació de la coral de l’escola -iniciada aquest curs amb els alumnes de 2n, 3r i 4rt de Primària-.

Durant el concert, en tot moment, s’ha posat de manifest la col·laboració Tàndem: quan els grups de corda de 3r i 4t han acompanyat algunes de les cançons; quan altres alumnes han interpretat les cançons amb diferents instruments orff; quan els de 6è han tocat les flautes de diferents tonalitats i quan els mestres del Conservatori han tocat el piano, violí i violoncel.

Com a cloenda, els mestres de música van convidar a cantar tots junts la “Cançó de Nadal”  de Toni Tolmos, on nens i nenes cantaven a dues veus.

Espectacle de Nadal del Tàndem escola Mn. Jacint Verdaguer – CMMB

Publicat el

La coral de l’escola Mn. Jacint Verdaguer

Publicat el

Aquest curs s’ha iniciat la formació d’una coral escolar dirigida a nens i nenes de 2n, 3r i 4t de Primària de l’escola Mn. Jacint Verdaguer. Una cinquantena d’alumnes i les seves famílies han manifestat la ilusió per a participar-hi.

 

Recursos, eines i estratègies per integrar elements musicals a totes les àrees

Publicat el

En el marc del projecte Tàndem escola Mn. Jacint Verdaguer – CMMB, aquest curs 2013-14, s’ha iniciat la formació Recursos, eines i estratègies per integrar elements musicals a totes les àrees de la mà d’Albert Casals Ibáñez,  professor del dept. de Didàctica de l’expressió musical, plàstica i corporal de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els objectius d’aquesta formació són:

 • Practicar, descobrir i reflexionar al voltant dels recursos i estratègies per integrar activitats de caire musical en l’aprenentatge de les diverses àrees del currículum.
 • Incorporar algunes propostes musicals en els projectes dels diversos nivells educatius.

Les sessions de formació per a tot el claustre seran les següents:

 • De la música a tot arreu…
 • Tot és música!
 • Música i llengua (I)
 • Música i llengua (II)
 • Música i matemàtiques (I)
 • Música i matemàtiques (II)
 • Música i el coneixement del medi natural, social i cultural
 • Música, arts i educació física
 • Criteris didàctics i de programació
 • Aplicació d’activitats musicals al projecte (I)
 • Aplicació d’activitats musicals al projecte (II)
 • Aplicació d’activitats musicals al projecte (III)
 • Aplicació d’activitats musicals al projecte (IV)
 • … i tot ens porta a la música!

Tallers Tàndem a l’escola Mn. Jacint Verdaguer

Publicat el

Per tercer any consecutiu, els nens i nenes de 2n, 3r i 4t comencen els tallers de corda a finals d’octubre. I, com a novetat, s’inicia una coral que ha estat molt ben acollida pels alumnes i les famílies.

Previ a l’inici dels tallers, l’escola i els professors dels tallers informen a les famílies de les activitats, l’organització i els mitjans de comunicació entre el professorat de tallers i les famílies. També s’incorpora la figura de la mestra de música coordinadora dels tallers, la qual es presenta.

La reunió amb les famílies ha estat vivencial: el professor de cant coral ha dirigit un cànon. Percebre el treball de memorització, ritme, afinació, atenció… de manera directa, ha ajudat a entendre quins aspectes es treballaran durant el taller.